Ligging

Residentie Villamartín Gardens 2 - Appartement 6 (geljkvloers)
Calle Pimienta 14, 03189 Orihuela Costa, Spain

In de omgeving

U vindt alle faciliteiten in een straal van 2 kilometer, zoals supermarkten, bars, restaurants, enz... Het nieuwe en indrukwekkende winkelcentrum "La Zenia Boulevard" is gelegen niet ver van de residentie en herbergt 150 winkels met een grote variatie in verschillende branches. Ook veel restaurants en bars ontbreken hier niet. Er is een El Campo (te vergelijken met de Franse Auchan) en een Decathlon gevestigd.

Speedy Gonzales is gelegen aan de Costa Blanca Zuid, iets ten zuiden van de middelgrote stad Torrevieja en direct aan de kustlijn van Orihuela Costa. La Zenia is een klein maar drukbezochte toeristische bestemming met prachtige stranden en herbergt tevens ook het grootste winkelcentrum uit deze streek "La Zenia Boulevard". Er is een grote keuze aan voorzieningen, supermarkten, winkels en horeca, verspreid over het hele gebied La Zenia tot aan het naast gelegen Playa Flamenca.

Het binnenland is omgeven met sinaasappel- en citroenbomen. Om een goede indruk te krijgen van de mooie kustlijn maak je best eens een wandeling langs de kliffen en rotsen die zich hier op de 1e lijn bevinden. La Zenia is duidelijk een ideale locatie voor een ontspannen vakantie van elk formaat: strand, cultuur, sport of golfvakantie. Hier is alles wat u nodig heeft voor een perfecte familievakantie onder de Spaanse zon!

Uit eten

La Zenia is zeer populair bij de bezoekers uit heel West-Europa. Door de aanwezigheid van La Zenia Boulevard kreeg La Zenia een echte boost. Als gevolg dat er een keuze aan internationale restaurants te vinden is met een groot aanbod aan diversen internationale gerechten.

Golfbanen

In de Costa Blanca zijn er meer dan 20 golfbanen te vinden. De verscheidenheid in golfbanen is redelijk groot, voor een beginnend of gevorderde golfer zijn er dus mogelijkheden genoeg. De verschillende golfterreinen liggen op kleine afstand van elkaar om tijdens een golfvakantie een aantal golfbanen te verkennen. De golfbanen aan de Costa Blanca zijn een stuk minder druk dan bijvoorbeeld die aan de Costa Calida.

Markten

Aan het eind van de week op zaterdag is er in het nabijgelegen Playa Flamenca een weekmarkt te vinden. Verder op donderdag in het nabijgelegen Cabo Roig met een geweldig uitzicht op de Mar Menor. Torrevieja Stad huisvest een grote markt op vrijdagmorgen.

Bereikbaarheid

Speedy Gonzales ligt centraal gelegen tussen de twee luchthavens San Javier Murcia (25 minuten rij-afstand ) en de internationale luchthaven Alicante op 40 minuten rij-afstand. Beide luchthavens hebben een goede verbinding met andere internationale bestemmingen in West-Europa. In het bijzonder op Alicante Airport vliegen veel budget maatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Norwegian, ect... Speedy Gonzales is goed bereikbaar via de snelweg (tol) van de AP-7 en de N332 kustweg.

Het klimaat

Het weer is er fantastisch! La Zenia ligt immers in het meest zuidelijkste gedeelte van de Costa Blanca en biedt U minstens 300 dagen zon per jaar, een lage luchtvochtigheid en zeer milde winters. Uiteraard zijn de zomers erg warm tot 35 graden en meer. De lente en de herfst zijn warm en droog. In het bijzonder kunt U de kerstdagen doorbrengen en vieren op het strand, een jaarlijks terugkerende traditie onder de vele aanwezigen.

Gemiddelde temperatuur (°C)

Jan
11,5
Feb
12,4
Ma
13,7
Apr
15,5
Mei
18,5
Jun
22,2
Jul
24,9
Aug
25,5
Sep
23,1
Okt
19,1
Nov
15,2
Dec
12,5

Warmste maand (°C)

Jan
16,8
Feb
17,8
Ma
19,2
Apr
20,9
Mei
23,6
Jun
27,2
Jul
30,1
Aug
30,6
Sep
28,4
Okt
24,4
Nov
20,4
Dec
17,6

Regendagen

Jan
4
Feb
3
Ma
4
Apr
4
Mei
4
Jun
2
Jul
1
Aug
1
Sep
3
Okt
4
Nov
4
Dec
4

Uren zon

Jan
239
Feb
258
Ma
309
Apr
373
Mei
376
Jun
383
Jul
394
Aug
367
Sep
316
Okt
281
Nov
231
Dec
225
Een appartement met alle comfort voor 8 personen gelegen aan de Costa Blanca, Spanje.
homephone